Nectar Sexardique ®

 

A Merfelsz Pince az esztendő elejétől két borcsaládot forgalmaz. A megszokott minőségben, a megszokott címkével kínálunk közepes árkategóriába tartozó minőségi rosé és vörösborokat. A kiemelkedő minőség, a valamivel magasabb ár, de a jó ár-érték arány alapján soroljuk borainkat a NECTAR SEXARDIQUE® borcsaládba, amelyre felírhatnánk a „Selection”, „Válogatás” jelzőket is.
 
Honnan is a név? Szekszárd központjában mind a mai napig áll az Augusz-ház, amelynek többször volt vendége Liszt Ferenc is. Szekszárdi tartózkodása idején nemcsak báró Augusz Antal vendégszeretetét élvezhette, hanem a szekszárdi borral is ekkor kötött életre szóló barátságot. A magyarul nem beszélő Liszt Ferenc leveleiben „nectar sexardique”-ként emlegette a számára oly kedves szekszárdi vörösbort. Liszt Ferenc megfogalmazása pontosan fedi az általunk készített borok jellegzetességét: szekszárdi dűlőkben termett kiváló szőlők nektárját kívánjuk palackba zárni.

Szándékunk szerint a magas minőség, egyedi ízvilág jellemzi a borcsalád tagjait. NECTAR SEXARDIQUE® védjeggyel elsőnek a Szekszárd Legjobb Rosé Bora címet elnyert 2006-os évjáratú kékfrankos rosénkat illettük.
2007 közepétől folyamatosan jelentkezik pincénk a NECTAR SEXARDIQUE® borokkal.